Nyinflyttad?

blommorcyklar

Varmt välkommen till ditt nya hem!

Varmt välkommen som ny/nya medlemmar i BRF Torfyran! Vi hoppas att ni kommer trivas i ert nya hem och vi vill passa på att ge er lite information om vår förening samt övrig information som är viktig. Återigen, varmt välkommen!


Pantsättning

SBC sköter alla brev för pantsättningen för föreningen och därför ber vi dig skicka det direkt till;

Brf Tofyran 1380
SBC, Att: Eva Bergström
Box 226
851 04 Sundsvall

Tel. +46 1 865 64 74
Mail: eva.bergstrom@sbc.se

Namn på postfack & tavla
Maila ditt/dina fullständiga efternamn till styrelse@torfyran.se så ordnar vi med en ny skylt till tavlan och postfacket i entrén.

Ombyggnationer
I samband med nyinflyttning så brukar många medlemmar vilja bygga om. Vi vill då passa på att informera om att enligt föreningens stadgar ska styrelsen godkänna alla väsentliga förändringar. I föreningens trivselregler framgår vilka underlag styrelsen behöver för att kunna fatta sådant beslut, se vidare under rubriken ”Regler vid renovering”, trivselregler. En mall för projektbeskrivning och för att få styrelsens medgivande till ombyggnation finns här.

Kontakta styrelsen
Om du vill komma i kontakt med styrelsen med frågor gör du detta bäst genom att maila: styrelse@torfyran.se alternativt hittar du telefonnummer till samtliga i styrelsen här.

Facebook
På vår gemensamma Facebook sida kan du se vad som händer i huset, hitta dina grannar samt ta del av information. In och “Gilla”: BRF Torfyran

Nyhetsbrev
Styrelsen skickar ut nyhetsbrev till samtliga medlemmar i föreningen ca en gång i månaden. Om du vill ha dessa nyhetsbrev ber vi dig skicka ett e-post till styrelse@torfyran.se med de e-postadresser som ska få nyhetsbrevet.

Tvättstuga
Nere i källaren hittar du vår gemensamma tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare. Bokning av tvättid sker genom bokningstavlan utanför tvättstugan. Nycklar bör överlämnas av säljaren.

Nycklar
Vid förvärvet av din nya bostad skall nycklar till bostaden självklart ges, men även dessa nycklar ska du se till att få:
– Nyckel till innergården (samma som till tvättstugan)
– Källarnyckel (går till båda källarnedgångarna)
– Postfack
– Nyckel till tvättidstavlan

Motioner
Har du ett visst ärende som du önskar få behandlat på ordinarie stämma ska en motion skickas in till
styrelse@torfyran.se

Trivselregler
Vänligen läs igenom våra gemensamma trivselregler.

Stadgar
Se föreningens stadgar.

Överlåtelseavgift
Enligt föreningens stadgar utgår en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som betalas av köparen via en separat faktura utfärdad av SBC. För vidare frågor hänvisas till SBC.

Pantsättningsavgift
Enligt föreningens stadgar utgår en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp som betalas av pantsättaren via en separat faktura utfärdad av SBC. För vidare frågor hänvisas till SBC.

Utdrag ur lägenhetsregister 
Detta hanteras av SBC och man kan som medlem få ett utdrag vi SBCs portal, SBC Hemma.

Är du intresserad av att delta i styrelsearbetet?
Vill du vara med i styrelsen? Vi ber dig då ta kontakt med föreningens valberedning på
valberedning@torfyran.se.